Joyce Meyer - Ai puterea. O folosesti?

Joyce Meyer - Ai puterea. O folosesti?

Unul dintre versetele mele preferate din Biblie este Ioan 10:10. Biblia Amplificată spune: „Hoțul nu vine decât să fure, să înjunghie și să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viață, și s-o aibă din belșug (până se umple și dă pe deasupra).Îmi place cum acest verset arată că Isus a venit ca noi să avem viață din belșug, din plin și să ne bucurăm de ea.

Am fost creștină cu mult timp înainte să învăț cum să trăiesc o viață din belșug și plină de victorii în Hristos. În timpul acelor ani am avut o viață patetică, plină de slăbiciuni și abia mă descurcam. Eram jalnică, fără putere și mizerabilă din cauză că eram egoistă, egocentrică și mă concentram mai mult pe problemele mele decât pe Dumnezeu și Cuvântul Său.

Am avut o revelație uimitoare, atunci când am descoperit, că Dumnezeu nu doar că este cel mai puternic, dar El vrea să ne umple cu puterea Lui. Dumnezeu nu ne promite o viață lipsită de probleme, dar El promite că ne va da puterea de a face ceea ce El ne-a chemat să facem dacă Îl vom iubi pe El, ne vom încrede în El și ne vom baza pe El.

Este scris în Cuvânt

Vreau să împărtășesc cu voi câteva versete despre promisiunea lui Dumnezeu de a ne ajuta și de a ne echipa pentru a putea trece prin momente dificile. Dacă nu înțelegi că puterea Lui îți stă la dispoziție și nu vei crede asta, atunci nu vei putea să o declari și să o eliberezi în viața ta.

Ioan 16:33 spune: V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.” Isus spune că în această lume vom avea necazuri, dar trebuie să îndrăznim. Noi putem să învingem necazurile prin Hristos și putem avea viață din belșug.

Romani 8:11 spune: „Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare (perisabile), din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.” Isaia 40:29 spune: „El dă tărie celui obosit şi măreşte puterea celui ce cade în leşin (multiplicând-o și făcând-o să fie din belșug).”

Duhul Sfânt locuiește în duhurile celor care cred în Hristos. Asta înseamnă că noi suntem umpluți de puterea învierii lui Isus (Duhul care L-a înviat pe Isus din morți) și avem tot ce ne trebuie, în orice circumstanță, pentru a putea face față problemelor cu victorie, indiferent de ce s-ar întâmpla în viețile noastre. Acest lucru este foarte încurajator pentru că noi toți avem slăbiciuni și limite, dar Dumnezeu nu are limite. El vrea să ne dea puterea Lui atunci când avem nevoie de ea.

Beneficiul de a fi slab

Înțelegerea faptului că avem nevoie de Dumnezeu este cheia pentru accesul la puterea Lui și astfel vom putea face lucruri de valoare în viață. Adevărul este, fie că realizăm asta sau nu, cu toții suntem disperați după Dumnezeu în fiecare minut din viața noastră. Despărțiți de Isus nu putem face nimic. (vezi Ioan 15:5) Pentru a te califica pentru a primi puterea lui Dumnezeu, trebuie să ajungi în momentul în care să conștientizezi faptul că ești slab. Puterea lui Dumnezeu în slăbiciune este făcută desăvârșită. (2 Corinteni 12:9)

Este foarte ușor să te concentrezi pe lucrurile negative din viață, cum sunt slăbiciunile, limitele și problemele. Dacă I le dăm lui Dumnezeu și Îl lăsăm pe El să le folosească pentru a ne aduce mai aproape de El, ele pot deveni binecuvântări în viețile noastre. Dumnezeu va lua toate lucrurile, chiar și pe cele rele, din viața noastră și le va face să lucreze spre binele nostru. (vezi Romani 8:28) Trebuie să credem în El și în promisiunile ce se găsesc în Cuvânt.

În umblarea mea cu Hristos mi-am dezvoltat o filosofie pentru a avea o viață din belșug: dacă mă încred în Dumnezeu și fac cum pot mai bine ceea ce îmi cere, atunci El va avea grijă de mine. În Hristos, am încredințarea că voi putea trece peste orice va veni cu ajutorul lui Dumnezeu. Eu sunt în Hristos și aceeași putere care L-a înviat pe El din morți locuiește în mine. Pot face totul prin Hristos care mă întărește.

Dumnezeu te iubește atât de mult și vrea să te bucuri de viața ta. Atunci când treci prin momente dificile, amintește-ți că trebuie să te concentrezi pe El și nu pe problemele tale. Rezistă gândurilor care spun că este prea greu, că este prea mult și că nu poți face anumite lucruri. În loc de asta, ia Cuvântul lui Dumnezeu și spune cu îndrăzneală: „Dumnezeu, știu că mă iubești și că ești cu mine. Eu sunt slab, dar Tu ești tare. Nu contează ce va veni în viața mea, eu pot face totul prin Hristos care mă întărește.” Ai puterea. Trebuie doar să declari.

5714 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.